Menü

"Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"

Egyre többen érezzük a kegyelmi időszak végének rohamos közeledését, és ezzel együtt Isten sürgetését is, hogy az emberek minél többféle módon találkozzanak Isten Szavával. Ennek egyik formája lehet az igekártyák adása.

Amikor néhány évvel ezelőtt elkezdtünk igekártyákat osztani, fogalmam sem volt, hogy ezek a kis papírdarabok bármilyen hatással is lehetnek az emberekre. Pedig hatással vannak, ezt számtalanszor megtapasztaljuk.

Egy igekártya önmagában valóban csak egy kis papírdarab, annyi különbséggel azonban a többi papírdarabtól, hogy ezen Isten Szava van…

Egy kedves barátom újságolta, mennyire hasznos, hogy van nála igekártya: épp a feleségével az IKEA-ba tartottak az autópályán, amikor egyszercsak nagy robajjal hátulról beléjük mentek. Barátom nem esett kétségbe, nyugodtan hátrament és bemutatkozott a vétkes sofőrnek, aki ezen eléggé meg is lepődött.

Persze elismerte a hibáját, majd a baleseti bejelentő kitöltése közben barátomnak eszébe jutott, hogy adni kellene ennek az embernek egy igekártyát. Így is tett és miután az illető elolvasta az Igét, végig hallgatta barátom bizonyságtételeit is.

Ő beszélt neki a hitéről, magáról Istenről, és egyáltalán hogy hányszor kimentette már mindenféle bajból az Úr, meg persze hogy ez a koccanás sem volt véletlen.

És valóban: ha akkor nem ad neki igekártyát, akkor az eset után mindenki ment volna a maga dolgára, így viszont hallhatott ez az ember Istenről, bizonyságokról, sőt még a megváltásról is.

(a biztosító amúgy megtérítette a kárt 🙂 )

" Mert a teremtett világ sóvárogva várja Isten fiainak megjelenését."

Az a tapasztalat, hogy az emberek nagy többsége szívesen fogadja az igekártyákat, márcsak azért is, mert ajándékba kapják tőlünk és persze mi szívesen és kedvesen is adjuk nekik. Vagy éppen felkínáljuk, hogy mintegy játékosan húzzanak egyet. Ezt amúgy nagyon díjazzák.

De ettől függetlenül látszik is rajtuk, hogy elgondolkodnak a kapott Igéken, vagy éppen a hátoldali szövegen. Némelyek hümmögnek egyet, mások szemmel láthatóan kissé megrökönyödnek, de volt aki megjegyeztette, hogy “ez mennyire betalált” stb.

"...az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem."

Egyik kedves testvérnő mesélt el egy alkalmat, amikor az unokahúgának adott egy igekártyát, akinél sclerosis multiplex-et állapítottak meg, amit jelenleg az orvostudomány nem tud gyógyítani.

Miután ez a Testvérnő imádkozott az unokahúgáért és az húzott egy igekártyát, a hátoldalon levő rövid szöveg annyira meghatotta őt, hogy elsírta magát. Úgy látszik, nála az “talált be”…

Csak Isten tudja, hogy kinek mire van szüksége, de tény hogy Isten mindenkihez szól így vagy úgy…

200 féle Ige

Az igekártya-szolgálat felekezetektől független kezdeményezés. A cél, hogy Isten Szavát minél szélesebb körben terjesszük, ezáltal is buzdítsunk, bátorítsunk. Így az Igekártyákon található Igék is bátorítóak, biztatóak, vagy éppen elgondolkodtatóak.

Jelenleg közel 200 különböző Ige található az egyes kártyákon (ez a szám folyamatosan bővül idővel), az Ó- és Újszövetségből vegyesen. Ezekből eddig összesen kb 4.000 db-ot osztottunk szét illetve helyeztünk ki tartókba. Ha Te is “beállsz” ebbe a szolgálatba, akkor ez a szám is folyamatosan bővülni fog…

"Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott Ige."

Igekártyák

Maguk az Igekártyák bankkártya méretűek (5,5 cm x 8,5 cm), így akár pénztárcába is bele lehet őket tenni, illetve tartósak is egyben.

Míg az elülső oldalukon más-más Igék vannak, addig a hátoldalon ugyanaz a szöveg olvasható. Ugyanis felmerült a gondolat, hogy az Igék mellé adjunk egyfajta “fogódzkodót” is: nagyon röviden az evangélium üzenetét, illetve a döntésünk súlyát is.

Az elülső oldal mindnél más, a hátoldal viszont ugyanaz

Igekártya tartók

Az Igekártyák mellett igekártya-tartókat is ki lehet helyezni bizonyos helyekre (ahol persze erre engedélyt adnak). Az igekártya-tartók tulajdonképpen műanyag prospektus-tartók (11 cm x 21 cm), amikbe egy tartó dizájn lett bele helyezve, abba pedig az igekártyák. Praktikus lehet olyan helyeken, ahol az emberek egy hosszabb várakozás közben elolvashatnak egy-egy kártyát, illetve el is vihetik őket.

Ilyen helyek pl:

– orvosi rendelő váróterme

– fodrászat, kozmetikus, műkörmös stb

– könyvtár, művelődési ház stb

(De akár templomba, gyülekezeti házakba is ki lehet helyezni őket.)

Igekártya-tartó, benne igekártyákkal

Az ima fontossága

Mielőtt bárkinek is adunk igekártyát, előtte mindenképp szükséges az ima, hogy Isten akarata legyen meg ez által is!

Ez érvényes a személyes igekártya adásra, és az igekártya-tartók kihelyezésekor is, utóbbi esetben pl otthon imádkozunk az emberekért, akik kártyákat visznek majd el.

Persze elképzelhető, hogy egyes igekártyák a kukában végzik, de Istennek megvan rá a hatalma, hogy akár egy hajléktalan éppen abban a kukában találja meg azt az Igét, ami pont neki szól…

Rendelés menete

Igekártyákat és Igekártya-tartókat az alábbi Rendelési űrlap kitöltésével tudsz rendelni.

Igekártyák rendelésénél a minimális rendelés 100 darab, az igekártya-tartókat viszont egyesével is rendelhetsz, akár több darabot is egyszerre.

Fontos, hogy az igekártya-szolgálat teljes egészében adományokból gazdálkodik, nem célja bármilyen haszonszerzés. Éppen ezért a rendeléseidet INGYEN KAPOD meg, egyedül a csomagolás és a szállítás költségeit szükséges Neked állnod (=1.990 Ft)! (Kivéve a személyes átvételt, amire Székesfehérváron van lehetőséged, egy előre egyeztetett időpontban /=ingyenes)

Viszont ha szívügyednek tartod és szeretnéd támogatni az Igekártya-szolgálatot, akkor ezt megteheted, lejjebb pipáld be a “támogatási” négyzetet! Előre is köszönöm a támogatásodat!

Aktuális árak:

– igekártyák: 1.800 Ft/100 db

– igekártya-tartó: 1.400 Ft/db

– csomagolás és szállítás: 1.300 Ft (GLS)

Rendelési űrlap

Tájékoztatlak, hogy rendeléseket CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKtől tudok fogadni! Köszönöm a megértésedet!

azaz

fizess annyit, amennyit szeretnél…

Mivel a szállításért és csomagolásért kell csak fizetned (1.990 Ft) (kivéve személyes átvételkor = 0 Ft), a többi Rád van bízva, hogy hozzájárulsz-e illetve mennyivel járulsz hozzá ehhez a szolgálathoz…?

Amennyiben szeretnéd támogatni az igekártya-szolgálatot, akkor kérlek add meg a nevedet, az email címedet és hogy milyen támogatási összegre gondoltál! Ezek alapján írok Neked a megadott email címre (kérlek, helyesen írd be a címedet 🙂 ) és egyeztetjük a részleteket.

Előre is köszönöm a támogatásodat! (Adataidat természetesen bizalmasan kezelem.)

Köszönöm, hogy itt voltál!

További áldott napot!

error: Kérlek, ne lopd el!