Akció!

Karikatúra tanfolyam 1.: Alapok

Szereted a karikatúrákat, vicces rajzokat, és szívesen is rajzolnál ilyeneket, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Nos, akkor ez a tanfolyam pont neked készült!

Az ‘Alapok’ egy több részes tanfolyam bevezetőjeként tartalmazza azokat az alapismereteket, melyek elsajátítása nélkülözhetetlen a bonyolultabb figurák tervezéséhez. A tanfolyamhoz korlátlan idejű hozzáférést kapsz.

Ajándékba adnád egy szerettednek? Ez is megoldható: vásárlásnál a megjegyzés rovatban jelezd, hogy AJÁNDÉKUTALVÁNY-ként szeretnéd a tanfolyamot 🙂

19990 Ft

A rajzfigura tanfolyamaim olyan gyakorlat-központú tananyagok, melyek közös jellemzője, hogy mindegyikben rajzfigurás karaktereken keresztül mutatom be a rajzolási módszereket, sőt a videókban a nulláról kezdve rajzolom meg “élőben” az egyes rajzokat, így azt is láthatod, hogy hogyan készül egy-egy rajz. Ez azért is hasznos, mert nem csupán egy kész rajzot kapsz, hanem magát az elkészítési folyamatot is bemutatom neked, ami sokkal hasznosabb a tanulás szempontjából.

A tananyagokban olyan módszerek szerint oktatok, melyeket a jobbagyféltekés rajzolás is használ, illetve a  hagyományos “old-school” technikákkal is bőven találkozhatsz. Maguk a tanfolyamok az illusztrátori munkám során szerzett tapasztalataim alapján készültek, azaz rávilágítanak a főbb problémákra, megoldási módozatokra, technikákra, így ezt ilyen formában máshol nem találhatod meg. Külön hangsúlyt fektetek a fals beidegződésekre és ezekre tanácsokat is hallasz és látsz tőlem.

Leírás

4 részes, gyakorlat-központú, gazdagon illusztrált pdf formátumban letölthető tananyag + 3 órás videó segédlet

A tanfolyam bevezet a karikatúrakészítés alapjaiba, a figurális ábrázolás kezdő lépéseitől fokozatosan mutatom be a tervezés szabályait, folyamatát. A tananyagba olyan alapvető elemeket is belevettem, melyeket a jobbagyféltekés rajzolás módszere szintén alkalmaz, de egyéb hagyományos “old-school” technikákkal is foglalkozok részletesebben.

Illusztrátori munkám során sok olyan problémára kell azonnal megoldást találni, mely megoldások közül többet is beépítettem a tananyagba, így olyan információkhoz jutsz ezáltal, amiket máshol nem találsz meg. A tananyagban külön kitérek az általánosan előforduló hibákra, melyeket a kezdők gyakran elkövetnek. Elemzem az egyes fals beidegződéseket és természetesen sok gyakorlati tanácsot kapsz az egyes problémák megoldására. Mindemellett pedig az alapoktól bemutatom egy-egy karikatúra- és rajzfigura megszületését, felépítését, mozgatását stb.

Megrendelésed után a vételár megérkezésével egy visszaigazoló email-ben megkapod a teljes tananyag letöltési linkjét. Érdemes a spam mappát is figyelned az elektronikus postaládádban, hátha oda küldi a rendszer.

 


A tanfolyam tematikája:

Alapok
 • általános bevezető és tanácsok
 • történelmi háttér, anyagok és eszközök, a munkatér
 • fej ábrázolása, alapformák és vezérsíkok, a fej elemei
 • elsődleges formák
 • női fej rajzolásának alapjai
 • házi feladatok

 

Formák
 • az alap rajzfilmfigura
 • alapformák és a test felépítése alapformákból
 • az emberi törzs és alapformái
 • a végtagok alapformái
 • a törzs és végtagok mozdulatai
 • érzelmek és gesztusok ábrázolása
 • házi feladatok

 

A figura mozgásban
 • alapformák mozgatása
 • egyensúly és a súlypont eltolódása
 • a mozgás mechanikája- tanulmányrajzok
 • a mozgás érzékeltetése, vonalak és ívek
 • házi feladatok

 

Kompozíció
 • szituáció tervezése
 • panelban rajzolás
 • pozíciók a panelban
 • képi tervezés eszközei
 • egyensúly a térfelosztásban
 • házi feladatok

Kiknek ajánlott?

 • kezdőknek illetve újrakezdőknek
 • szakmaváltáson gondolkodóknak, akik a művészeti pálya felé orientálódnának
 • rajzolásban elmélyülni szeretőknek
 • új technikák, módszerek iránt érdeklődőknek
 • készségfejlesztésre (finommotorikus mozgásokat, analitikus készségeket, térlátást, arányérzéket)
 • művészeti iskolába továbbtanulóknak

 

A tanfolyamokkal kapcsolatos kérdéseket megtalálod a → ‘Tanfolyam infók’ oldalon, de ha bármi kérdésed van, írj nekem!

További információk

Formátum

videó és PDF

A tanfolyam tartalma

3 óra videós tananyag
88 oldal PDF írott tananyag
extra fájlok a videós tananyagból

Letöltési korlátozás

nincs

Frissítések

korlátlan hozzáférés az utólagos frissítésekhez, a bővített kiadásokhoz

Anyagszükséglet

papír, ceruza, radír

Számítógépes ismeretek

nem szükségesek

Kiknek ajánlott?

kezdőknek és újra-kezdőknek

Karikatúra tanfolyam 1.: Alapok termékről 5 értékelés

 1. Boscu Viktória (megerősített tulajdonos)

  Pár napig gondolkodtam, hogy megrendeljem-e a tananyagot de győzött, hogy érdekel a rajzfilm alakjainak megteremtése valamint a rajzolás imádata. Az utolsó rész még hátra van de csak ajánlani tudom, mert jól fel van építve a tananyag. Örülök a folytatásnak amit meg is fogok rendelni. 🙂

 2. Balogh-Kovács Viktória (megerősített tulajdonos)

  3 napig gondolkodtam, hogy jelentkezzek-e a tanfolyamra. 🙂 Végül a kíváncsiságom, és a kipróbálni-akarásom kerekedett felül. Ugyan még nem értem a tanfolyam végére, de nagyon tetszik a felépítése, és a videós segédanyagok nagy segítséget jelentenek. Ajánlom mindenkinek!

 3. Szabó Csilla (megerősített tulajdonos)

  Nagyon hasznos, közérthető, könnyen emészthető az oktatóanyag, hála érte! Remélhetőleg több folytatása is lesz.

 4. Norbertho

  Kedves Mátyás! Köszönöm az észrevételedet, lépni is fogok ez ügyben: hamarosan frissítem a tananyagot még feladatokkal!

 5. Koppi Mátyás (megerősített tulajdonos)

  Még nem értem a tanfolyam végére, de eddig nagyon tetszik. Digitális rajztanuláshoz is jó anyag. Jó, hogy vannak videók is melyekben részletesen le vannak vezetve a lépések.
  Talán lehetne több feladat az olvasónak.

 6. May Katalin (megerősített tulajdonos)

  A rajzfigura tanfolyamot a gyerekeim miatt kezdtem el és hogy fejlesszem a rajztudásomat. Magam is meglepődtem, hogy az utolsó lecke feladatát is meg tudtam csinálni, pedig sosem tudtam semmit lerajzolni rendesen, ha nem volt előttem modell. Szeretném ezt folytatni és szeretnék megtanulni jól rajzolni. Nagyon sokat változott a látásmódom, ezért nagyon hálás vagyok. Köszönöm! A gyerekek állandóan ki akarják színezni a rajzokat 🙂

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Egy kis ízelítő a videós segédletekből (vágott és felgyorsított videók ezek).  Az eredeti videókban természetesen a zene helyett végig mondom is amit éppen rajzolok, vagy éppen ötleteket, tippeket adok, problémákra hívom fel a figyelmet stb. És persze nem felgyorsítva kapod meg a videókat, hanem normál sebességen  :)

Hogyan tudod megrendelni a tanfolyamokat?

Megrendelésnél 2 fizetési mód közül választhatsz: PayPal vagy banki utalás. Miután kosárba raktad és megadtad az email címedet (amivel el tudod majd érni a tanfolyamokat) ha a PayPal-os fizetést választod, akkor szinte azonnal megkapod a tanfolyamok letöltési linkjeit, míg az utalás esetén azután fogod megkapni a linkeket, miután megérkezett hozzám a tanfolyam díja a bankszámlámra. Ezután kérem a türelmedet, mert egyelőre manuálisan kell elfogadnom a vásárlásodat és engedélyeznem az email címedet, amire azután néhány órán belül megkapod azokat a linket, ahonnan le tudod tölteni a tanfolyamokat. Illetve nem sokkal ezután küldöm a vásárlásodat igazoló számlát is. (Érdemes a spam mappát is figyelned az email-eid között, mert lehet hogy oda érkezik a linket tartalmazó levél)

Ha ajándékba szeretnéd adni a tanfolyamokat egy szerettednek, akkor pedig nincs más dolgod, mint a vásárlásnál a megjegyzés rovatban jelezni nekem, hogy AJÁNDÉKUTALVÁNY-ként szeretnéd és azt is, hogy kinek a nevére legyen kiállítva (mindez ingyenes). Az utalványt ezután megkapod email-ben, amit ki tudsz nyomtatni, majd a QR-kódot beolvasva elérhetővé válnak a tanfolyamok a megajándékozottnak. :)

0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a termékekhez