Ki ne hallott volna a marketingszöveg.com -osokról, mint a hazai marketinges szakma meghatározóiról? Az ügyvezető igazgatójuktól, Sipos Zoltántól érkezett a felkérés egy falfestmény kivitelezésére, miután a facebook-on "egymásra találtunk".  Valami olyan dizájn volt a cél, ami feldobja az irodát és eltünteti az addig üres fehér falat.

Az említett fehér fal több mint 15 nm-es fehérségével eléggé lehangoló látványt nyújtott. Eddig. Merthogy kezelésbe vettem egy kolléganőm segítségével a felületet és kis színt adtunk az egész helyiségnek.

A munka a tervezéssel kezdődött, miután konkretizáltuk az igényeket, elkészítettem több látványtervet is a faldizájnra. Ezek közül a kollégák és a cég belső facebook-csoportja bevonásával esett a választás a szuperhősös dizájnra, amelynél maga a hős hovatovább kissé hajazott a Megbízóra 🙂

Maga a festés a felrajzolással és egy alapszín felvitelével vette kezdetét, majd a száradást követően az egész rajzot „becsomagoltuk”, vagyis kimaszkoltuk a további műveletekhez: a háttér színátmeneteinek a felviteléhez. Ez ugyanis fújással lett megoldva a minél tökéletesebb színátmenetek eléréséhez.

Vicces, hogy miután kikerült a facebook-ra a munkának ez a fázisa, a következő komment jött a képhez: „Social mediás kolléga komolyan vette a "napi 5 cikket tegyél ki a falunkra" feladatot.” 🙂

Miután az egész háttér meg lett fújva, kicsomagoltuk a képet – ez az a rész, hogy most ugrik a … - de nem ugrott, vagyis jók lettek a háttér színei, no meg a színátmenet is. Nem volt más hátra, mint a munka java része: figurák festése, kontúrozása, árnyékolása stb csupa-csupa izgalmas dolog.

Ekkor még nem igazán látszott, mi sül ki a dologból, csak összemaszatolt falnak tűnhetett az egész. Kollegina itt épp "maszatol".

Ahogy egyre inkább maszatoltunk, elkezdett látszani, miért is jöttünk ide és vesztünk össze a fehér fallal. A munka további fázisait elolvashatod egy következő bejegyzésben, addig is lájkold és oszd meg, ha tetszett!

Ha szeretnél ilyen és hasonló bejegyzéseket olvasni, akkor:

 

Ha pedig érdekel, mennyibe kerülne a szobád (vagy akár az irodád) falára egy festmény, akkor:

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..