Tanfolyamok infók

Elsősorban természetesen rajzolást, festést, illetve egy csomó háttérinfót is megosztok veled, technikákat, “kulissza titkokat”, olyan infókat, amikre amúgy nem, vagy csak nehezen lelhetsz rá. 

Az alapok elsajátításán túl főleg digitális rajzolással-festéssel, illetve az azokhoz kapcsolódó dolgokkal ismertetlek meg.

Írott (pdf) és videós formában érhetőek el a tanfolyamaim. Vannak olyan témák, amiket inkább írásos formában célszerű közzé tenni, míg másoknál a videó a jobb választás. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai. Az írásost ki tudod nyomtatni, csak fel kell lapozni, nem kell beletekergetni, míg a videó esetében látod, ahogy élőben rajzolok, magát a munka folyamatát. Mindegyik tananyag mellett feltüntetem a tanfolyam letöltési formátumát.

Egyenlőre csak olyan tanfolyamhoz férsz hozzá, ami az alapoktól építkezik, ezért a válaszom: nem. Még számítógép sem feltétlenül szükséges, ui az alapokat, magát a rajzolást egy sima géppapír és ceruza, radír segítségével is meg lehet tanulni.

Ezen túl ugyanakkor lesznek olyan tanfolyamok is, melyek már igényelnek némi előismereteket, de mindegyik tananyag mellé oda fogom írni, melyikhez szükségesek előismeretek.

Nos, ez elsősorban a pénztárcádtól (vagy éppen a szüleid pénztárcájától) függ, de mint említettem, az elején csak papírra, ceruzára lesz szükséged. Meg radírra 🙂 . A többi meg rajtad múlik egyelőre.

Ha komolyan gondolod, és elég szorgalmas vagy, akkor előbb-utóbb igényelni is fogod a komolyabb technikát, programokat. A későbbiekben pedig meg fogok osztani veled olyan információkat, lehetőségeket, melyeket kihasználva már elő fogod tudni teremteni a grafikai programok költségeit is.

Jelenleg csak alap-tanfolyamokhoz tudsz hozzájutni, de előkészületben van több más jellegő haladó tananyag is. Tervezem többek közt az alap tanfolyam folytatását, aztán funkcionális tanfolyamokat is, speciális témaköröket.

Egyelőre nincs, mivel csak egy alap tanfolyamra tudsz jelentkezni, oda pedig nem szükséges előképzettség.

Ugyanakkor a későbbiekben lesznek olyan tanfolyamok is, melyek előzetes, már meglevő ismeretekre épülnek. Ezeknél jelezni fogom, mik ezek az alapismeretek, amely tudás nélkül ezekre nem érdemes jelentkezned.

De amúgy mindegyik tanfolyamnál a termékoldalon a ‘További információk’-hoz ki fogom írni, hogy kiknek ajánlom az adott tanfolyamot: kezdőknek vagy haladóknak.

Hogy megkönnyítsem a dolgodat, egy webshop-ban tudsz jelentkezni a tanfolyamokra. Csak kattints a ‘Kosárba’ gombra, töltsd ki az adatlapot, válassz a fizetési módozatok közül, majd a “rendelésed” elküldésével véglegesíted is egyúttal a jelentkezésedet.

Mivel némi átfutási ideje van az utalásnak és a PayPal-os fizetésnek (meg persze miután értesültem a tranzakciók teljesüléséről), ezért a türelmedet kérem a visszajelzéssel kapcsolatban. De amint megérkezett hozzám a tanfolyam(ok) ára, elküldöm neked a megadott email címedre a tanfolyam(ok) hozzáférési linkjeit, ahonnan le tudod őket tölteni.

Idestova kb 20 éve vagyok a szakmában, azóta elég sokféle projektben benne voltam/vagyok, az egyes munkák révén pedig lett némi tapasztalatom. Ezeket a tapasztalatokat, információkat osztom meg veled az egyes tanfolyamokban.

Az oktatás nem idegen számomra: tanítottam már “általános képzésű” illetve művészeti iskolákban is. Bár a megrendeléseim mellett ezt már nem tudom végezni, viszont online tanfolyamokon keresztül továbbra is oktatok.

Az összes tananyagot, amiket megtalálsz nálam, magam készítem. Némelyek kizárólag saját tapasztalatokra épülnek, míg mások esetében szakirodalmat is felhasználok, vagy éppen a szakirodalom elméleti részét és a saját gyakorlati tapasztalataimat fésülöm össze bennük.

Éppen ezért ha rendelsz tőlem tanfolyamokat, kérlek ne add tovább azokat másoknak, mert egyrészt az nem lenne legális, másrészt elég sok munkám van benne. Köszönöm! 🙂

Nos, ez egy befektetés a részedről. Ha komolyan érdekel a dolog, és teszel is valamit a fejlődésedért és persze szorgalmas is vagy, akkor érdemes beruháznod – mégpedig magadba. A legjobb befektetés: saját magadba, a tanulásodba, fejlődésedbe való befektetés.

Ha azt nézzük, hogy egy tanfolyam ára egyetlen megrendeléssel megtérülne, az szerinted megérné…? Nos, az az igazság, hogy egy munkádért jóval többet el fogsz tudni kérni, mint amennyibe egy-egy tanfolyam kerül. Szóval megéri?

Ha viszont hobbiból rajzolsz, gondold át azt, hogy mennyi időbe (= pénzbe) telik, mire rájössz számodra addig ismeretlen dolgokra, technikákra stb.?

Szóval ha szeretsz rajzolni/festeni, ha akarsz ebben fejlődni, ha el akarsz érni sokkal többet… és ha hitelesnek tartasz eddigi munkáim alapján… akkor látogass el a webshopomba a tanfolyamok szekcióhoz!

Addig is szép napot és sok szép rajzot kívánok! 🙂

error: Kérlek, ne lopd el!