A villamosok dübörgése, autók dudálása, de még az Országházra nyíló panoráma sem tántorított el bennünket, hogy a már megkezdett marketingszöveg.com-os falfestményt folytassuk és időre be is fejezzük, teljesítve így egy újabb küldetést.

Egy-egy ilyen viszonylag nagyobb volumenű munkánál szokásom elég rendesen betárazni festékekből, ecsetekből, egyéb kellékekből, így ez alkalommal is ez történt: a munkaterület hemzsegett a cuccaimtól. Kellett is ez a mennyiség, hiszen sok esetben nem csak alapszíneket vagy előre kevert színeket használunk, hanem magunk is keverünk festékeket, hogy a tervhez minél közelebbi árnyalatú színt vigyünk fel a falra.

Maga a szín felvitele egyrészt ecsettel (finomabb részleteknél), másodsorban pedig hengerrel történik ilyenkor, utóbbival gyorsabban is lehet dolgozni, meg egységesebb felületet ad a végén. Még a tervezés fázisánál az is szempont volt előttem, hogy ne használjak túl sok színt, viszont amiket használok, azok legyenek intenzívek, úgymond ütősek, hogy ha valaki betéved az irodába (márpedig tapasztaltam, hogy van mozgás bőven), akkor mindjárt az „arcába másszon” a kép a falon és ne csak a méreteivel, hanem a színeivel is stimuláljon. Igen, egy kicsi manipulatív szándék is vezérelt: ezek a színek jó esetben megmaradnak a szemlélőben, emlékezni fog erre a fura nagy alakra ott a falon.

Az már más kérdés, hogy mivel a főnököt hivatott valamelyest ábrázolni a falfestmény (kicsit szuperhősös kivitelben), a kollégák egész nap a falon keresztül őt hivatottak nézni, akár ott van, akár nincs 🙂 Mindenesetre elég jól kidolgozott teste van a falfestmény bácsinak, látványnak talán nem utolsó, de ezt nem nekem kell megítélni ugyebár.

Bár a festmény alapvetően pop-art-os vonalat képvisel, nagy adag képregényes beütéssel, mégis valamennyire bevetettem némi árnyékolást is kedvenc airbrush-pisztolyommal. Egyrészt különleges hatásokat lehet így belecsempészni a képbe, másrészt részletgazdagabb is lesz ezáltal (bár ezt próbáltam visszafogni), illetve ettől lesz benne egy kis „wow-érzés” is. És nyilván ez az utolsó fázis a legidegőrlőbb is egyben, mert az addig összehozott képet nem kellene ilyenkor egy rossz mozdulattal tönkre vágni, szóval airbrush bevetésénél mindig egy kicsit jobban észen kell lenni, viszont a végeredmény kárpótol az elmúlt napok stresszei miatt.

A munka teljes ideje 7 nap volt.

És akkor íme a video a falról (én csináltam, és amint látszik a filmeket csak nézni szeretem, csinálni nem 🙂 )

Hasonló bejegyzések nyomon követéséhez:

Ha tetszett, akkor lájkolj, oszd meg és nem haragszom meg, ha terjeszted a híremet!

Vagy ha neked tudok valamiben segíteni, keress meg!

 

Ha pedig érdekel, mennyibe kerülne a szobád (vagy az irodád) falára egy ütős festmény, akkor:

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..