'Karikatúra' rajztanfolyamok

 

A Karikatúra rajztanfolyamokon belül 3-féle tanfolyam típusra lehet jelentkezni:

- HOBBY (általános ismereteket, technikákat tartalmaz, többek között a jobb agyféltekés rajzolás alapjait is)

- ALAP (készségfejlesztő és felzárkóztató feladatokat tartalmaz játékos, könnyen emészthető formában)

- FELNŐTT (komolyabb szakmai tudást tartalmaz, anatómiai, animációs alapismeretekkel)

 

kiknek ajánlott?

 

- hobby-ból rajzolóknak

- rajzolásban jobban elmélyülni szeretőknek

- új technikák, módszerek iránt érdeklődőknek

- készségfejlesztésre pl gyerekeknek (fejleszteni a finommotorikus mozgásokat, koncentráló és megfigyelő készségeket, térlátást, arányérzéket)

- továbbtanulóknak szakmai felvételire


Az egyes tanfolyamok tematikája és díja a következő:

'HOBBY és ALAP' tanfolyamok

1. HOBBY
- 1 hónapos (4 lecke) -
9.990
Ft/hónap
2. ALAP
- 1 hónapos (4 lecke) -
9.990
Ft/hónap
A jelentkezési űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel sem jár!
Karikatúra tanfolyamra jelentkezés
* ezen mezök kitöltése szükséges

'FELNŐTT' tanfolyamok

3.A_ALAPOK  3.B_FELÉPÍTÉS  3.C_KARAKTER  3.D_KOMPLETT

3.a. FELNŐTT / Alapok
- 1 hónapos (4 lecke) -
14.990
Ft/hónap
3.b. FELNŐTT / Felépítés
- 1 hónapos (4 lecke) -
14.990
Ft/hónap
3.c. FELNŐTT / Karakter tervezés
- 1 hónapos (4 lecke) -
14.990
Ft/hónap

A 'FELNŐTT' tanfolyamok fenti 3 különálló blokkjára egyben is lehet jelentkezni, ez a 'KOMPLETT' tanfolyam, amelyben az előző 3 blokk (Alapok, Felépítés és a Karakter tervezés) is benne van, mindez kedvezményes áron:

3.d. FELNŐTT / Karikatúra KOMPLETT
3 az 1-ben tanfolyam
39.990
Ft/3 hónap
A jelentkezési űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel sem jár!
Karikatúra tanfolyamra jelentkezés
* ezen mezök kitöltése szükséges

mi a menete a jelentkezésnek?

1. Miután kiválasztottad, melyik tanfolyam/tanfolyamok érdekelnek, a jelentkezési űrlapot kitöltöd, és az elküld gombra kattintva hamarosan megkapom a jelentkezésedet.

2. Ezután az általad megadott email-re válaszolva elküldöm a számlát a tanfolyam(ok) díjáról.

3. Miután a tanfolyam(ok) díja megérkezett a számlán szereplő számlaszámra, elküldöm neked az általad rendelt tanfolyam(ok) első leckéjét. Viszont ha pl az 1. és a 2. tanfolyamokat rendelted meg, akkor először csak az 1. tanfolyam 1. leckéjét kapod meg, azután amikor elküldtem az 1. tanfolyam utolsó leckéjét is, csak azután érkezik meg a rá következő héten a 2. tanfolyam 1. leckéje.

4. A leckéket mindig hétfőn kapod meg. Ha esetleg valamilyen okból kifolyólag mégsem érne oda hétfőn, kérlek jelezd felém email-en és újra elküldöm. Számos okból kifolyólag meghiusúlhat egy email célba érkezése, ebben az esetben tehát ne pánikolj be, hanem jelezd felém és utána nézek a dolognak.

mik lesznek a tanfolyamokon?

egy oldal a tananyagból

Alapvetően a legegyszerűbb dolgokkal kezdem felépíteni, és haladunk majd a bonyolultabbak felé. Szó lesz az alapvető formákról, mimikáról, testbeszéd jelentőségéről, anatómiáról stb és bármilyen furcsán hangzik, de az anatómiát a pálcikaembertől kezdjük tárgyalni, mert bár sokan meg vannak győződve, hogy ők „csak” pálcikaembert tudnak rajzolni, mégis az az igazság, hogy aki tud logikusan, arányosan, anatómiailag korrekten stb "megrajzolni" egy pálcikaembert, annak a továbbiakban sem lesz gondja annak felépítésével, mozgatásával, felruházásával, magyarán megtanulunk ilyen triviálisan egyszerűnek tűnő dolgokat is.

Utána tehát megmozgatjuk a még mindig csak csutka figurát, majd ruhát adunk rá, különböző szituációkba engedjük bele, csinálunk belőle férfit és nőt, rajzolunk vicceset, komolyabbat stb. Még a képregénykészítés világába is egy kicsit belemegyünk, elsősorban a képregénycsíkokba, a panelban (kockákban) rajzolásba vagy éppen gag-eket készítünk, meg ezeken túl még nagyon sok témába is belekóstolunk.

mikor indul az oktatás?

A tanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni, nincs idöbeli korláthoz kötve, mikor jelentkezel. Szóval folyamatosan indulnak a tanfolyamok. Pár napos átfutási idövel azért számolj a jelentkezésed idöpontjától számítva, amíg a válaszlevelem megérkezik, illetve amikorra a tanfolyam díját megkapom.

lépésről lépésre

A legtöbb rajz esetében megmutatom fokozatosan, hogyan készültek, a kezdetektől a végső nyomdakész verziókig. Ahol szükséges, magyarázatokat is írok hozzájuk, de mivel az egész tanfolyam tele van képi anyagokkal, így a megértés is sokkal egyszerűbb, mintha túlnyomó részben csak szöveg lenne esetleg néhány képpel kiegészítve.

Sok külső utalást is találsz majd az anyagban, megosztok veled internetes illetve nyomtatott hivatkozásokat is, amelyek révén tovább szélesítheted a tudásodat. Ráadásul még házi feladatokat is kapsz egyes témáknál, hogy gyakorlással sajátítsd el az olvasottakat.

miért online?

- mert a jelenlegi körülmények (vírus) nem teszik lehetővé a nagyobb létszámú csoportos összeverődéses rajzolást

- mert egy olyan több mint 100 oldalas írásos anyagot kapsz, amit bármikor elővehetsz, kinyomtathatod, jegyzetelhetsz rá

- mert a szó elszáll alapon ezzel az írott tananyaggal szemben pl egy videót állandóan újra kell nézned, leállítani, visszaléptetni, nem tudok kinyomtatni, jegyzetelni rá stb

- mert itt te osztod be az idődet, bármikor neki állhatsz, abba hagyhatod stb

a rajztanfolyamok legfontosabb szegmense: Te

Mint ahogy más tanfolyamok, így ez is akkor lesz eredményes, ha időt áldozol a folyamatos gyakorlásra, pl az összes feladatot lelkiismeretesen végigcsinálod. Szóval rajtad áll, hogy mennyit hozol ki belőle: ha beleállsz és rendszeresen csinálod, akkor akár komoly eredményeket is elérhetsz, ez rajtad és csakis rajtad múlik.

Bármilyen kérdéssel, kéréssel keress nyugodtan az info@norbertho.hu email címen.

Remélem, hamarosan veled is megkezdhetjük akár 1, akár több hónapos kalandozásunkat a vicces képek világában! 🙂

A jelentkezési űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel sem jár!
Karikatúra tanfolyamra jelentkezés
* ezen mezök kitöltése szükséges