NFT-k, a legújabb őrület

Mint oly sokan, én is belevágtam az NFT-kbe. Lejjebb pedig láthatsz néhány figurát egyik gyűjteményemből.

Mik is azok az NFT-k?

“Az NFT lényege, hogy a vásárlók és a gyűjtők a különböző eszközökhöz, például, képekhez, animációkhoz, videókhoz kapcsolt, blokklánc alapú tokenek segítségével tudják bizonyítani az adott eszköz eredetiségét, például egy műalkotás esetében. A bitcoinnal szemben azonban van egy igen lényeges különbség: míg egy bitcoin token mindig ugyanannyit ér, mint a másik bitcoin token, addig az NFT teljesen egyedi, a hozzá tartozó információkat pedig a blokkláncban tárolják, így azok örökre megmaradnak, utólag megváltoztatni nem lehet őket. Tehát lényegében arról van szó, hogy a tokenek egy digitális eszköz tulajdonjogát testesítik meg, a blokkláncban pedig eltárolják a tranzakcióhoz tartozó adatokat: a létrehozás dátumát, azt, hogy mikor adták el, és azt, hogy kinek.”

(forrás: portfolio.hu)

Dodo-baba

Az egyik projektem Dodó, a baba. Mindegyik projektemnek lesz egy azt felfűző sztorija. Maga a sztori a bébi mögött ez:

Ő itt Dodo, egy teljesen átlagos 1,5 éves kisfiú. Dodo jelenleg pályaválasztás előtt áll – no igen, nagyon előrelátó – és keresi a helyét a világban: nem tudja mi legyen felnőttként. Segíts neki, hogy szerinted melyik szerep illik hozzá a legjobban: gyűjts össze minél több Dodo-t, ezzel is segítve neki a döntésben!

a pelusos Dodó
a babos kendős fegyver-zsonglőr
a kisminkelt frizura-bajnok

Szóval ha szeretnél egy ilyen teljesen egyedi bébi-babát, akkor kattints a képre és vegyél egyet – vagy csak lájkold 🙂 !

Ja, azt nem mondtam, hogy ha esetleg nem akarod megtartani, akkor kereskedni is tudsz az NFT-kel, pl drágábban eladni, mint vetted stb…

szóval hajrá Dodó 😀


error: Kérlek, ne lopd el!