Egyedi facebook-hirdetés

A közösségi média hatalmas információ áradata egyre jobban megnehezíti a hirdetni akaró cégek, vállalkozók dolgát. Valahogy ki kell tűnni a sok hasonló megjelenés közül. Egyik Megrendelőm egy egyedi dologgal állt elő.

Miután megterveztem a Vállalkozás Okosan Kft logóját, chat-en beszéltem a cégből Szilágyi Anitával arról, hogy mennyi fejtörést szokott okozni nekik a posztjaikhoz képeket keresni. Ezért aztán arra gondolt, mi lenne ha egy kicsit egyedivé tennénk a dolgot.

Amúgy képeket nem olyan nehéz venni az interneten: pár centért/dollárért már kapni jó felbontású fotókat/illusztrációkat, amiket szabadon fel lehet használni webes megjelenéshez vagy éppen nyomtatott anyagokhoz, attól függően, mire tér ki az általunk megvásárolt licenc.

 

Egyedi megjelenés

 

A „gond” csak ott van a képügynökségeken keresztül vásárolt képekkel, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy pont ugyanolyan stílusú képeket találunk az éppen aktuális bejegyzéseinkhez. Márpedig egyazon stílusú hirdetések nagyobb nyomot hagynak az olvasókban, és egy idő után már csak a képek alapján is be tudják azonosítani a hirdetőt még mielőtt elolvasnák a hirdetés szövegét.

Mivel az ember vizuális lény, sokkal nagyobb fajsúllyal bír az emlékei közt egy vizuális tartalom, mint egy írásos. Lefordítva ez azt jelenti, hogy miközben átgörgeted a facebook-on a posztokat és a köztük felbukkanó hirdetéseket, reklámokat, akarva-akaratlanul is az agyad lefotózza a képi tartalmakat. A dologban ott van a poén, hogy ha rövid időn belül többször is hasonló stílusú, színvilágú képen görgetsz át, az agyad be fogja azonosítani ezeket a hasonló képeket, egymáshoz fogja őket kötni, és azt veszed észre hogy valamiért rákattintasz a hirdetésre.

 

Vegyük poénra

 

És mi van akkor, ha beleviszünk a dologba egy kis humort? Ebben az esetben elképzelhető, hogy nem is görgetsz át az adott hirdetésen, mert érdekel az a kép, ha van benne egy kis vicces töltet, főleg ha a többi posztban ilyennel nem találkozol. És már rá is kattintottál.

Szóval a Vállalkozás Okosan azzal bízott meg, hogy a hirdetéseikhez némileg vicces képi anyagot gyártsak, karikatúrákat, gag-eket, amik kicsit színesebbé teszik az amúgy néha száraz könyvelési, vállalkozással kapcsolatos témákat. Továbbá az egészet 3-4 színnel vigyük végig, hogy ezáltal is jobban megragadjon a facebook-látogatókban a dolog.

És akkor íme az eddig megjelent posztokhoz a képek:

Ha tetszett, nyugodtan lájkolj és oszd meg!

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..