Illusztrátorként eddig ilyeneket csináltam:

- magazin- és könyvborítók,
- mesekönyvillusztrációk,
- regény-illusztrációk,
- tankönyvillusztrációk,
- rejtvénykönyv illusztrációk

Ezeken felül azonban új dolgokat is szívesen kipróbálok.

 

Kedvenc stílusaim, témáim

 

- meseillusztrációk
- ifjúsági könyv-illusztrációk
- gyerek-képregények
- karikatúrák, vicces képek
- karakter-rajzok
- noir style, fekete-fehér illusztrációk

 

Erre lehet nálam számítani...

 

Az illusztrációkat mindig az egyéni igényekre szabva készítem el, nem dolgozom sablonkészletekből, vagy képügynökségek képeiből. A megrendelő a saját rajzaimat fogja megkapni, és a készítés folyamatát is végig tudja követni a vázlattól egészen a kész rajzokig.

Mivel ma már alapszinten elvárt dolog a digitalizáltság, ezért a rajzaim nagy hányada is digitálisan készülnek. Természetesen ha olyan kérés merül fel, hogy hagyományos papír alapú rajzokat készítsek, ez is megoldható, de a tapasztalat azt mutatja, hogy egyre inkább a digitális verziók felé történik az elmozdulás.

 

Mennyi időbe telik...

 

Egy-egy illusztráció elkészítése a néhány perctől egészen a 3-4 napig is terjedhet attól függően, milyen stílust kidolgozottsági fokú képeket rendelnek tőlem, erről mindig érdemes előre tájékozódni nálam.

 

Eddigi munkáim

(a teljesség igénye nélkül)

borítók:

mesekönyv belső illusztrációk:

 

kisebb belső illusztrációk:

 

karikatúrák rejtvénykönyvbe:

teljes oldalas belső illusztrációk:

közösségi oldalakra hirdetések:

vektoros rajzok:

Illusztráció rendelésének menete:

 

- igényfelmérés

Miután beérkezik hozzám egy megkeresés telefonon, email-en vagy a weboldalmon keresztül, első körben kérek egy részletes leírást a megrendelőtől, hogy:
- milyen kiadványról van szó, amihez kell rajzolnom (karakterek, keretsztori),
- milyen stílusú rajzok kellenek (gyerek, komolyabb, vicces stb),
- hány darab rajzról beszélünk,
- mik a rajzok paraméterei (méret),
- mi az elkészülésük határideje,
- és nem legutolsó sorban, hogy mi a célja a rajzokkal, azaz milyen jogokat akar megvásárolni a rajzokkal együtt?

Ezeket a kérdéseket amúgy megtalálod erre a linkre kattintva is.

 

- szerződéskötés

Minden egyes megrendelés esetén még a munka kezdete előtt szerződést kötök az adott megrendelővel. Erre jogász által megírt szerződés áll rendelkezésemre, amelyet a Megrendelő egyéni igényei szerint valamennyire módosíthatunk, de akár a Megrendelő saját szerződését is használhatjuk alapul.

A szerződés megkötése után az előre közösen megállapított végösszeg felét kérem előlegként átutalni, míg a fennmaradó összeget a rajzok átadásakor rendezzük.

Így készül az illusztráció:

 

- mintarajzok

Miután a papírmunkán túl vagyunk, elkészítek 1-2 mintarajzot az igényfelmérés során kapott információk alapján, majd miután a megrendelő „leokézta” ezeket, akkor következnek a vázlatrajzok megrajzolása.

- vázlatrajzok

A vázlatrajzok fekete-fehér vonalas rajzok, amiken természetesen lehet módosítani, díjmentesen 2-szer van erre lehetőség. Azért ez a limit, hogy a munka tudjon haladni megfelelő ütemben, és ne azzal teljen az idő, hogy pl 2 naponta érkezik hozzám egy módosítási kérelem. Nyilván többször és később is van mód a változtatásra felár ellenében.

- végleges rajzok

A vázlatrajzok elfogadása után a rajzokat kidolgozom, szükség szerint kontúrozom illetve színezem, vagy csak egyszerűen túnosozom, attól függően, mi az igény.
Miután elkészültek a rajzok, és a megrendelő elfogadta őket, kérem a végösszeg 2. felét átutalni a számlaszámomra, majd a pénz megérkezését követően küldöm át a végleges rajzokat.

- rajzok átadása

A kész rajzokat digitálisan adom át a megrendelőnek. Ez email-en szokott történni, de igény szerint díjmentesen lemezre írva vagy pendrive-on is át tudom adni, utóbbiakat postai úton vagy futárszolgálattal.

Ez is fontos lehet...

 

- Mivel folyamatosan vannak megrendeléseim, így nem biztos, hogy azonnal eleget tudok tenni a felkérésednek. Ezért érdemes még időben megkeresned a projekteddel, főleg mert a rajzok elkészítése sem megy minden esetben azonnal, szóval a rendelésedet nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni. Azokat a munkákat általában nem is szoktam elvállalni, ahol túl kevésnek érzem az időt a kivitelezésre.

Árlista

 

webre, online felületekre:
egyszerűbb „szóló” (önmagában álló) rajzok: 5.000 Ft-tól
facebook kampányhoz 1-2 alakos rajzok: 9.000 Ft-tól
egyedi ikonok, piktogramok (vektoros) : 3.000 Ft/db-tól
weboldalra vektoros figurák: 12.000 Ft-tól


Nyomtatott kiadványokhoz:
kisebb rajzok: 7.000 Ft-tól
egészoldalas fekete-fehér illusztráció: 20.000 Ft-tól
egészoldalas színes illusztráció: 28.000 Ft-tól


Képregényrajzolás:

néhány kockás strip: 10.000 Ft-tól
egész oldalas színes: 30.000 Ft/oldaltól


"Online" borító:
e-book borító: 15.000 Ft-tól

"Nyomtatott" borító:
újságborító: 25.000 Ft-tól
könyvborító 1. (fotókból szerkesztett): 50.000 Ft-tól
könyvborító 2. (rajzolt/festett, akár digitálisan): 90.000 Ft-tól

Az ár minden borító esetében tartalmazza a fedlap és a hátlap tipográfiáját (szövegek, feliratok), nem tartalmazza a hátlapra esetlegesen kerülő grafikák díját.


Minden az árlistában szereplő tétel esetében az ár tartalmaz 2-szeri ingyenes módosítást a vázlaton, ennél többszöri módosítás a vázlaton + 8.000 Ft feláras. A már kontúrozott és/vagy színezett rajzok esetében 1-szeri ingyenes módosításra van lehetőség, minden további módosítás +10.000 Ft feláras.

A feltüntetett árak mind bruttó árakként értendőek.

Az ezen az oldalon megjelenített összes rajz is természetesen a saját alkotásaim, azok engedély nélküli letöltése, felhasználása lopásnak minősül... akkor már inkább írj nekem, hogy szeretnéd használni valamelyiket, szerintem meg tudjuk oldani a dolgot, semmint hogy lopj. Köszi!