A falak festésének története a legösibb korokra vezethetö vissza: elödeink is elöszeretettel pingálták az öket körülvevő falakat, nem kevés sikerrel. A késöbbi korok művészei pedig sok esetben a freskóikkal hagytak maguk után valami maradandót. Ma már a tankönyvekből és műemlékekröl ismert freskó-technika nem nagyon jellemző, hiszen ez egy rendkívül munka- és idöigényes eljárás, és senkinek sincs túl sok kedve köműveskedni is, meg festeni is. Viszont jóval tartósabb, mint a száraz fal-festészet. Ez utóbbit az okosok a tankönyvekben mint szekkó-technikát említik, azaz a festéket a falra annak száraz állapotában viszik fel a festök. Bár a szekkó helyett inkább dekorációs falfestést emleget ma mindenki 🙂

Falfestmények bárhova kerülhetnek, legyen az egy gyerekszoba, nappali, iroda, üzlethelyiség, de akár kültérre is lehet festeni pl reklám céljából. De akármelyik helyiséget is vesszük, mindegyik hangulatát nagymértékben javítja egy odaillö kép felfestése.

A festés menete

Mindegyik falfestmény elkészítése a tervezéssel kezdődik. Amennyiben egy konkrét ötlettel keres meg valaki, akkor egy helyszíni szemle illetve igény szerint látványterv megrajzolása és a részletek egyeztetése után kezdödhet is a munka. Ha nincs ötlete, akkor sincs gond, hiszen szívesen segítek, hogy a végeredmény a saját ízlését tükrözze vissza.

A falfestést minden esetben börbarát, az egészséget nem károsító vizes bázisú festékekkel csinálom, amelyek direkt falfestészeti célokra lettek kifejlesztve, így tehát gyerekszobákba is teljesen alkalmasak, semmiféle irritációt nem okoznak.  Ezek a festékek egyaránt alkalmasak kül- és beltérre, a napfény fakító hatásaival szemben is ellenállóak.

 

Iratkozz fel az értesítéseimre:

Feliratkozom