MENU

mesefalak, falfestmények

A falak festésének története a legösibb korokra vezethetö vissza: elödeink is elöszeretettel pingálták az öket körülvevő falakat, nem kevés sikerrel. A késöbbi korok művészei pedig sok esetben a freskóikkal hagytak maguk után valami maradandót. Ma már a tankönyvekből és műemlékekröl ismert freskó-technika nem nagyon jellemző, hiszen ez egy rendkívül munka- és idöigényes eljárás, és senkinek sincs túl sok kedve köműveskedni is, meg festeni is. Viszont jóval tartósabb, mint a száraz fal-festészet. Ez utóbbit az okosok a tankönyvekben mint szekkó-technikát említik, azaz a festéket a falra annak száraz állapotában viszik fel a festök. Bár a szekkó helyett inkább dekorációs falfestést emleget ma mindenki 🙂

Falfestmények bárhova kerülhetnek, legyen az egy gyerekszoba, nappali, iroda, üzlethelyiség, de akár kültérre is lehet festeni pl reklám céljából. De akármelyik helyiséget is vesszük, mindegyik hangulatát nagymértékben javítja egy odaillö kép felfestése.

A festés menete

Mindegyik falfestmény elkészítése a tervezéssel kezdődik. Amennyiben egy konkrét ötlettel keres meg valaki, akkor egy helyszíni szemle illetve igény szerint látványterv megrajzolása és a részletek egyeztetése után kezdödhet is a munka. Ha nincs ötlete, akkor sincs gond, hiszen szívesen segítek, hogy a végeredmény a saját ízlését tükrözze vissza.

A falfestést minden esetben börbarát, az egészséget nem károsító vizes bázisú festékekkel csinálom, amelyek direkt falfestészeti célokra lettek kifejlesztve, így tehát gyerekszobákba is teljesen alkalmasak, semmiféle irritációt nem okoznak.  Ezek a festékek egyaránt alkalmasak kül- és beltérre, a napfény fakító hatásaival szemben is ellenállóak.

 


A Madagaszkár c. rajzfilm figurái lettek megörökítve ezen a falon. Két egymás melleti fal lett megfestve, így a kép egyik falról a másikra megy át, megnyújtva egy kissé a teret, meg persze egy kis játékosságot visz az amúgy fehér falakra.


Az ÚjBuda Centerben csináltam pár évvel ezelőtt az ottani szoláriumba ezeket a mintákat. Érdekessége a dolognak, hogy a szoliban többek közt UV-lámpákat használtak, és olyan festékekkel kellett dolgoznom, amik ha megvilágítják őket ezekkel a lámpákkal, akkkor szinte világítsanak. 

 


A székesfehérvári RockPort hangszerbolt belső falára készült ez a falfestmény. Azóta a hangszerbolt elköltözött akkori helyéről, de amíg ott volt, érdekes látványt nyújtott a fal, ugyanis a festmény köré gitárokat raktak ki a falra, szóval nagyon cool volt az egész.


Egy általános iskola egyik vitrinjébe készültek ezek a képek. Ez egy sport-vitrin volt, azaz az iskola serlegeit állították ki ide, és kicsit fel kellett dobni vicces alakokkal a falat. A diákok mindenesetre élvezték a megújult vitrint.


Elég macerás volt ennek a falnak a kivitelezése, ugyanis egy paneltömb alján levő bolt két oldalára kellett festeni, a panelek falai meg nem éppen a simaságukról ismeretesek. Legalábbis akkor, amikor készültek ezek a falfestmények, elég rücskös volt a fal és nyelte bőven a festéket, de a fal egyenletlensége azért annyira nem érezhető a képeken.


Egy gyerekszoba kb 20 négyzetméteres tetőtéri mennyezetére készült ez a falfestmény. Szuperhösöket festettem itt meg, ecsettel illetve szórópisztollyal. Pisztollyal festeni sokszor hálás feladat, mert a különbözö effekteket könnyebben fel lehet vnni a falra, mint pl ecsettel.


A martonvásári Postakocsi-vendéglő homlokzatára készült ez a falfestmény: egy lovaskocsi, felette egy sas, illetve feliratok.


Egy Suzuki Bandit motort kellett festenem egy szobába. A dolog érdekessége - legalábbis számomra - , hogy egy ugyanilyen motorom volt nekem is, így különösen kedves volt ez a festmény elkészítése. A kép meglepetésnek készült, a meglepődést én már nem láttam, de biztos megvolt 🙂


Játszóházba követtem el ezt a festést, egy szülinapozáshoz elkülönített hely elválasztó paravánjára kerültek fel a rajzfilmfigurák.A székesfehérvári Főnix Grund-nak készült két festés, az egyik a külső homlokzati falra, a másik pedig mindjárt a bejárattal szemben.


A vérszerzödés lett megörökítve ezen a falon: a 'csodaszarvas' és mögötte pedig néhány éppen vérszerzödö vezér. 


Egy gyerekszoba falaira festettem egy komplett dzsungelt: két falra és egy oszlopra kerültek a képek. A ház felújítás alatt volt, így nyugodtan dolgozhattam a sokszor elég aprólékos munkán, ugyanis egy rakás állatot kellett megfestenem. Egyedül a bejárat mellett jobbra levő falat nem festettem be teljesen, mert oda alulra szekrényeket terveztek tenni, azt így felesleges is lett volna összemázolni. Vicces, ahogy az ajtótokok még kiékelve vannak, odabenn meg nyüzsögnek az állatok.

Árajánlatot kérek


error: Légyszi, ne töltsd már le !!!